Afdrukken

Dartsnieuws met

  • Masters kwalificatie
  • Ranking gedeeltelijk nieuwe opzet
  • Open toernooien
  • Individuele competitie
  • Open Delft

Beste darter,

Het seizoen is nu toch weer echt begonnen. Vorige week al de 1e bekerronde, althans voor de meeste teams, deze week ook de “echte” competitie.

Uiteindelijk (gister kwam er nog een team bij) beginnen we met 82 teams aan de competitie. Door dit aantal, 5 minder dan vorig jaar, is er helaas een poule vervallen. Dit werd uiteindelijk een poule 2e divisie, omdat in die divisie de minste teams waren overgebleven. Wordt dan wel een spannende poule verwacht ik, want voor een heleboel teams uit deze 2e divisie-poule zal het lang spannend blijven voor dan wel promotie, dan wel degradatie.

Voordeel van een poule minder is dat de poules die overblijven wel goed gevuld zijn en er alleen in de 3e divisie nog 1 vrije speelweek per competitiehelft overblijft.

Oftewel, eigenlijk zouden er nog 2 teams kunnen inschrijven. Mocht je iemand horen of kennen die toch nog wel een team zou willen vormen, dan is dat nog mogelijk dus.

Ook de toernooiagenda is gevuld. Zo is a.s. zaterdag 23 september het 1e van de 4 kwalificatietoernooien voor de DID-DSH Masters in Café de Vlouw. Behalve de 4 winnaars van deze toernooien plaatsen zich ook de eerste 5 uit de rankinglijst die op grond van deze toernooien wordt opgemaakt. Dus alle kans om je nog te plaatsen. .

Natuurlijk is er ook dit jaar een individuele competitie, bestaande uit 4 rondes waarin je per ronde 4 singlepartijen speelt. Uiteindelijk mondt dit uit in een finaleavond. Hiervoor plaatsen zich de 1e 16 van de stand na de voorrondes, terwijl er voor de beste niet-eredivisiespelers een divisie-finale is. De eerste ronde vindt plaats in week 42, keuze tussen dinsdag 17 oktober of donderdag 19 oktober. De kosten zijn totaal 7,50 euro. Het inschrijfformulier is inmiddels op de site te vinden.

Ook dit seizoen weer de DID-ranking, een serie van toernooien waar je punten kan halen om te komen tot de DID-rankingstand. De opzet van de ranking is wel gewijzigd ten opzichte van vorige seizoenen. Er zijn nog 6 aparte toernooien die speciaal voor deze DID-ranking worden georganiseerd. Op deze 6 toernooien zal ook meer prijzengeld te verdienen zijn dan tot voorgaande seizoenen. Daarnaast kunnen op 5 “Open” toernooien punten worden gehaald voor de ranking. Dit zijn de Open Vlouw, Open Mijn Broer, Open Friends, Open Amney en Open Bonte Os. Zie binnenkort voor meer info de website onder kopje toernooien. Het 1e toernooi dat meetelt voor de ranking is op zondag 1 oktober, aanvang 13.00 uur.

Later dit seizoen vindt er ook weer een Open Delft plaats, die meetelt voor de NDB-ranking. Dit is in maart. Hierover meer info in de loop van het seizoen op de website.

Verder ook dit seizoen natuurlijk nog de diverse kampioenschappen, het nieuwjaarstoernooi, ouder-kindtoernooi en het Top-singletoernooi. Kortom weer een dartseizoen waarin je volop kan darten. Hopelijk zal iedereen een plezierig en sportief seizoen gaan beleven.

Zie altijd de site voor de meest actuele info: www.dartsindelft.nl en zie wellicht volgende nieuwsberichten.

Namens bestuur Darts in Delft,

Aad Bezemer

Categorie: Algemeen